Nar Ekşili Tavuk Kanat
Nar ekşisi sayesinde çıtır çıtır karamelize olmuş tavuk kanatları ile sofranıza konuk ettiğiniz herkese bir lezzet şöleni yaşatın. İşte yapılması oldukça kolay ve tadı damağınızda kalacak leziz tarif…
Malzemeler:
12 adet tavuk kanadı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı Tarihi Odunpazarı Nar Ekşisi
2 yemek kaşığı Tarihi Odunpazarı Soya Sosu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
1 yemek kaşığı ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. 12 adet tavuk kanadının üzerine 1 çay kaşığı tuz serperek lezzetlendirin ve tamamını tavaya yerleştirin. Kanatları yaklaşık 5- 6 dakika arkalı önlü ters çevirerek kızartın. 2 yemek kaşığı toz şeker serpin ve 1- 2 dakika karıştırın.
1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve tavuklar limon suyunu çekene kadar karıştırın. 1 tatlı kaşığı pul biberi serpin. 2 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin ve 1- 2 dakika karıştırın. 1 yemek kaşığı nar ekşisini ve 4 yemek kaşığı ketçabı katın, yaklaşık 7- 8 dakika kanatlar sosu iyice emene kadar kızartın.
Nar gibi kızaran kanatların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve ocaktan indirin. Tatlı/ekşi soslu kanatları sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…