Kurumsal

Bir asırlık sirke serüveni…

Ailemizin sirke serüveni 1900’lü yılların başında Fatma Nine’nin ilk olarak toprak testilerde daha sonra meşe fıçılarında yapmış olduğu sirkeyi Eskişehir’in mülki amirlerine satmasıyla başlıyor.

Daha sonra taleplerin artmasıyla bugün Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan ve Eskişehir’in ilk apartmanı olarak nitelendirilen Kükrer apartmanında meşe fıçılarında özel olarak yapılan üzüm sirkesi üretimi arttırılıyor.

O dönemde Kükrer ailesinin Üzüm Sirkesi o kadar çok beğeniliyor ki sadece Eskişehir’den değil çevre illerden de rağbet görmeye başlıyor. Bu tarih; Kükrer ailesinin tüm yatırımlarını sirke sektörüne yöneltmesi ve Türkiye’nin ilk ve tek %100 doğal fermantasyon yöntemi ile üretilen sirkeleri için dönüm noktası oluyor.

Kükrer Fermantasyon; alanında uzman teknik personeli ile sektöründeki büyümesini hızla devam ettirmektedir. ISO 9001, ISO 22000, BRC, USDA Organic ve FDA sertifikaları ile üretim kalitesini ve güvenilirliğini tescillemiştir. Personelimize sunduğumuz düzenli eğitimler sayesinde hızla gelişen teknolojileri ve güncel trendleri yakından takip ederek hızla uyguluyoruz.

Gıda mühendislerimiz tarafından her adımı titizlikle takip edilen en doğal sirkeleri sizler için üretiyoruz. 3 aylık doğal fermantasyon ve dinlenme sürecinden sonra bekleme tanklarımızda filtre aşamasından geçirilen sirkelerimizi, tam otomatik dolum makinalarımızda el değmeden şişeleyerek sofralarınıza ulaştırıyoruz.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan; 10.000 m2 açık, 6.500 m2 kapalı alana sahip tesisimizde günlük 200.000 lt ürün şişeleyerek sizlerle buluşturuyoruz.

Tarihçe

Preloader
  • Fatma Nine ile başlayan serüven

    Fatma Nine ile başlayan serüven

    Fatma Nine toprak testi ve meşe fıçılarda ürettiği ev yapımı sirkelerini Eskişehir’in mülki amirlerine satmaya başlıyor.

  • Meşe fıçılarda üretime geçildi

    Meşe fıçılarda üretime geçildi

    Sirkeye talebin artması ile Bozüyük’te Ali Usta’ya özel olarak yaptırılan meşe fıçılarda üretime geçildi. Talebi karşılamak için üretim miktarı arttırıldı. Üretin sirkeler meşe fıçılarında ve cam damacanalarda satılmaya başlandı.

  • Eskişehir’in ilk apartmanı “Kükrer Apartmanı”

    Eskişehir’in ilk apartmanı “Kükrer Apartmanı”

    Kükrer ailesi tarafından yaptırılan ve Eskişehir’in ilk apartmanı olarak bilinen Kükrer Apartmanı’nda bakkaliye ve emtia satışlarına başlanıyor.

  • İlk şehir dışı sevkiyat

    İlk şehir dışı sevkiyat

    Üretilen sirkelerin kalitesi diğer illerden de talep görmeye başlıyor. İlk şehir dışı sevkiyat cam şişelerde trenle Erzurum’a gönderiliyor.

  • İlk markalı ambalaj piyasaya sunuldu

    İlk markalı ambalaj piyasaya sunuldu

    Muzaffer Kükrer’in matbaaya etiket bastırması ile Türkiye’nin ilk ve tek markalı ambalaj paketleri piyasaya sunuluyor.

  • Çamaşır Suyu Üretimi başladı

    Çamaşır Suyu Üretimi başladı

    Muzaffer Kükrer tarafından özel olarak yaptırılan beton havuzlarda kireç kaymağından Çamaşır Suyu üretimine başlanıyor.

  • Üretim tesisi büyütülüyor

    Üretim tesisi büyütülüyor

    60 kişilik bir çalışan kadrosuna ulaşan firma, Eskişehir – Kütahya yolundaki yeni ve daha büyük bir tesise taşınıyor.

  • Limon Sosu üretimi başlıyor

    Limon Sosu üretimi başlıyor

    Sirke alanında büyük bir marka bilinirliği yakalayan firma, limon sosu üretimine başlıyor.

  • Kükrer A.Ş. yüksek marka değeri İle satılıyor

    Kükrer A.Ş. yüksek marka değeri İle satılıyor

    Tüm bilgi birikimi ve üretim kalitesiyle marka değeri büyütülen tesis ve marka, yüksek pazar değerine ulaştı ve aile üyelerinin ortak kararıyla satıldı.

  • Kükrer ailesi yeni markasını kuruyor

    Kükrer ailesi yeni markasını kuruyor

    Kükrer ailesinin 3ncü nesli olan Yılmaz Kükrer tarafından yeni bir tesis kurularak %100 doğal fermantasyon yöntemi ile sirke üretimine tekrar başlanıyor.

  • Kükrer Fermantasyon Türkiye’de İlk 6’ya giriyor

    Kükrer Fermantasyon Türkiye’de İlk 6’ya giriyor

    Firma; ürün kalitesi ile Türkiye sirke üreticileri arasında kısa süre içerisinde ilk 6’ya giriyor ve pazar payı Türkiye genelinde %15’e çıkıyor.

  • Üretim kapasitesinde %100’lük artış

    Üretim kapasitesinde %100’lük artış

    Marka değerinin hızla artması ve taleplerin çoğalması ile yeni bir üretim tesisine geçilerek üretim kapasitesi  %100 arttırılıyor.

  • Yeni marka aileye dahil oluyor

    Yeni marka aileye dahil oluyor

    Sirke pazarında asırlık geçmişe sahip Kükrer ailesi ESBAĞ markasını marka listesine ekleyerek pazardaki çeşitliliğini ve payını arttırıyor.

  • Yeni yatırımlarla üretim ve ürün çeşitliliği arttırılıyor

    Yeni yatırımlarla üretim ve ürün çeşitliliği arttırılıyor

    Dolum tesislerine ilave hatlar eklenerek üretim kapasitesi %200 arttırılıyor. Aynı yıl içerisinde Acı Biber Sosu ve Balzamik sirke de ürün grubuna eklenerek çeşit sayısı 12’ye, barkod sayısı 41’e çıkartılıyor.

  • Fabrika bugünkü yerine taşınıyor

    Fabrika bugünkü yerine taşınıyor

    Pazardaki ürün kalitesi ve marka büyümesi ile daha yüksek kapasiteli bir tesis ihtiyacı doğuyor ve firma bugünkü modern ve ileri teknoloji fabrikasının bulunduğu Eskişehir Organize Bölgesine taşınıyor. Aynı yıl içinde aileye “Tarihi Odunpazarı” markası ekleniyor.

  • Kükrer Fermantasyon ürünleri yurtdışından talep görüyor

    Kükrer Fermantasyon ürünleri yurtdışından talep görüyor

    Ürün lezzeti ve kalitesi deniz aşırı ülkelerden de talep görmeye başlıyor. FDA sertifikasyonu alan firma Amerika ve Güney Kore’ye ürün ihraç etmeye başlıyor. Aynı yıl içinde ürün portföyüne filtresiz elma sirkesi, incir sirkesi ve alıç sirkesi ekleniyor.

  • BRC ve Kosher sertifikaları alınarak ihracat yapılan ülkelere yenileri ekleniyor.

    BRC ve Kosher sertifikaları alınarak ihracat yapılan ülkelere yenileri ekleniyor.

    BRC ve Kosher sertifikaları alınıyor. Aynı yıl yurtdışı pazarda ülke sayısını arttırarak Türki Cumhuriyetlere de ihracata başlanıyor. Fermantör makinalarına ilave yatırımlar yapılarak yıllık üretim kapasitesi 10 milyon lt’ye çıkartılıyor. 2 adet tam otomatik dolum makinası da makine parkuruna eklenerek üretim kapasitesi katlanıyor.

Markalarımız

Heading title icon

Kalite Belgelerimiz

Heading title icon

İşletme Kayıt Belgesi

ISO 22000 : 2005

ISO 9001 : 2015

FDA Sertifikası

Kosher Sertifikası

BRC 2020 Sertifikası

ETKO Sertifikası

ETKO Organik Sertifikası