Bir asırlık sirke serüveni…
Ailemizin sirke serüveni 1900’lü yılların başında Fatma Nine’nin ilk olarak toprak testilerde daha sonra meşe fıçılarında yapmış olduğu sirkeyi Eskişehir’in mülki amirlerine satmasıyla başlıyor.
Daha sonra taleplerin artmasıyla bugün Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan ve Eskişehir’in ilk apartmanı olarak nitelendirilen Kükrer apartmanında meşe fıçılarında özel olarak yapılan üzüm sirkesi üretimi arttırılıyor.
O dönemde Kükrer ailesinin Üzüm Sirkesi o kadar çok beğeniliyor ki sadece Eskişehir’den değil çevre illerden de rağbet görmeye başlıyor. Bu tarih; Kükrer ailesinin tüm yatırımlarını sirke sektörüne yöneltmesi ve Türkiye’nin ilk ve tek %100 doğal fermantasyon yöntemi ile üretilen sirkeleri için dönüm noktası oluyor.
Kükrer Fermantasyon; alanında uzman teknik personeli ile sektöründeki büyümesini hızla devam ettirmektedir. ISO 9001, ISO 22000, BRC, USDA Organic ve FDA sertifikaları ile üretim kalitesini ve güvenilirliğini tescillemiştir. Personelimize sunduğumuz düzenli eğitimler sayesinde hızla gelişen teknolojileri ve güncel trendleri yakından takip ederek hızla uyguluyoruz.
Gıda mühendislerimiz tarafından her adımı titizlikle takip edilen en doğal sirkeleri sizler için üretiyoruz. 3 aylık doğal fermantasyon ve dinlenme sürecinden sonra bekleme tanklarımızda filtre aşamasından geçirilen sirkelerimizi, tam otomatik dolum makinalarımızda el değmeden şişeleyerek sofralarınıza ulaştırıyoruz.
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan; 10.000 m2 açık, 6.500 m2 kapalı alana sahip tesisimizde günlük 200.000 lt ürün şişeleyerek sizlerle buluşturuyoruz.