Sirkeli Kurabiye
Pastanelerde satılan lezzetli tuzlu kurabiyenin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Pastanelerde çalışan şeflerden enfes tuzlu kurabiyenin sırrını öğrendik. İşte tam kıvamında ve çayın yanında afiyet yiyeceğiniz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi.
Malzemeler:
3 su bardağı un
250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı Tarihi Odunpazarı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 adet yumurta
Çörekotu
Yapılışı:
Oda sıcaklığında olan tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kabın içerisine alın ve güzelce karıştırın.
Un hariç kalan malzemeleri de yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın.
Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışımın içerisine ilave edin ve yoğurun.
Biraz dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ya da istediğiniz şekli kalıpla verin. Üzerlerine yumurta sürüp çörek otu serperek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
180 derecelik fırında 12 dakika kadar üzeri kızana kadar pişirin.
Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…